1. Veri, bir araştırmada, bir tartışmada, bir akıl yürütmede sonuca ulaşabilmek için gereken ilk bilgidir.
2. Veri, bir sanat ya da yazın yapıtına temel olan ana ilkelerdir.
3. Veri, ham gerçek enformasyon parçacığına verilen addır. Veriler ölçüm, sayım, deney, gözlem ya da araştırma yolu ile elde edilmektedir. Ölçüm ya da sayım yolu ile toplanan ve sayısal bir değer bildiren veriler nicel veriler, sayısal bir değer bildirmeyen veriler de nitel veriler olarak adlandırılmaktadır.
4. Veri, bilgilerin işlenmemiş ham haline denir. Ham veri ifadesinden yola çıkarak verinin analiz edilmesinin gerekli olduğunu söyleyebiliriz. Değer olarak altın ile eşdeğer görülen veri aslında çok genel bir terimdir. Öyle ki veriyi şu şekilde gruplandırabiliriz: Ücretli-ücretsiz, statik-dinamik-yapılandırılmış-yapılandırılmamış, açık veri, büyük veri, açık hükümet verisi. Veri tipleri ise şöyledir: Sürekli nicel (boy, kilo gibi ondalıklı değerler), nicel, kesikli nicel (öğrenci sayısı vb.).
İşlendiğinde anlam ifade ederek değerli bilgiye dönüşen veriyi istatistiki açıdan ve işletme yönetimi, bilgisayar bilimi açısından farklı şekillerde tanımlayabiliriz. İstatistiki açıdan veri, yorumlanmak amacıyla toplamış gerçeklerdir.